
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kokeile täyttää myös suippopaprikoita. Reseptissä käytetty maukas tofu-kasvistäyte sopii myös uuniperunoiden lisukkeeksi.
Ohje: Tiina Toppari
Ainesosat
2,5 dl | riisiä |
100 g | sipulia |
1-2 | valkosipulinkynttä |
100 g | herkkusieniä |
200 g | kesäkurpitsaa |
150 g | maustamatonta tofua |
2 rkl | rypsiöljyä |
1-2 tl | vehnätöntä soijakastiketta |
ripaus | mustapippuria |
75 g | maidotonta "juusto"raastetta |
3 | paprikaa |
Valmistusohje
1. Valmista täyte. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko herkkusienet. Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Pilko tofu.
3. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää paloitellut herkkusienet ja anna paistua muutama minuutti.
4. Lisää kesäkurpitsapalat sekä tofu ja mausta ruokavalioon sopivilla mausteilla. Paista vielä 5 minuuttia. Lisää joukkoon vielä kolmasosa "juustosta" ja sekoita.
5. Leikkaa paprikoista "hattu" pois ja koverra sisus ulos. Lusikoi täyte paprikoiden sisälle ja ripottele pinnalle loput "juustosta". Laita hatut takaisin paprikoiden päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.