Tofutäytetyt paprikat resepti

Tofutäytetyt paprikat
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kokeile täyttää myös suippopaprikoita. Reseptissä käytetty maukas tofu-kasvistäyte sopii myös uuniperunoiden lisukkeeksi.

Ohje: Tiina Toppari

Ainesosat

2,5 dl riisiä
100 g sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
100 g herkkusieniä
200 g kesäkurpitsaa
150 g maustamatonta tofua
2 rkl rypsiöljyä
1-2 tl vehnätöntä soijakastiketta
ripaus mustapippuria
75 g maidotonta "juusto"raastetta
3 paprikaa
Linkitetyt ruoka-aineet: riisi (vilja), sipuli, valkosipuli, herkkusieni/muu viljelty sieni, kesäkurpitsa, soijapapu, paprika (vihannes), rypsiöljy, vesi, ruokasuola, mustapippuri, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), maissitärkkelys, E415, hiiva, etikka, E202

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
3
kpl

1. Valmista täyte. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko herkkusienet. Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Pilko tofu.

3. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää paloitellut herkkusienet ja anna paistua muutama minuutti.

4. Lisää kesäkurpitsapalat sekä tofu ja mausta ruokavalioon sopivilla mausteilla. Paista vielä 5 minuuttia. Lisää joukkoon vielä kolmasosa "juustosta" ja sekoita.

5. Leikkaa paprikoista "hattu" pois ja koverra sisus ulos. Lusikoi täyte paprikoiden sisälle ja ripottele pinnalle loput "juustosta". Laita hatut takaisin paprikoiden päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.