
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Hieman erilainen, pitkänmallinen pizzapohja syntyy munakoisoviipaleista. Täytä ruokavalioon sopivilla ja mieluisilla täytteillä. Tässä reseptissä munakoisoviipaleet voidellaan pähkinättömälle pestolla, joka tuo pohjaan mukavaa suolaisuutta. Huomaa, että munakoisot paahtuvat uunissa pehmeiksi, joten pizzojen syömiseen kannattaa varata haarukka ja veitsi.
Ohjeella tulee n. 16 pikkupizzaa.
Ainesosat
4 (á 300 g) | munakoisoa |
2 rkl | rypsiöljyä |
200 g | tofua |
1 tl | rypsiöljyä |
500 g | kirsikkatomaatteja |
1 dl | pähkinätöntä pestoa |
175 g | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Pese munakoisot. Leikkaa päädyt pois, ja viipaloi munakoiso pitkittäissuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Nosta viipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voitele viipaleet öljyllä.
3. Esipaista munakoisoja 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
4. Valmistele täytteet. Kuutioi tofu ja paista kuutioihin paistopinta öljytyllä paistinpannulla.
5. Pese ja viipaloi tomaatit.
6. Täytä esipaistetut munakoisot: Levitä viipaleille pestoa, tofua ja tomaattia. Ripottele pinnalle "juustoa".
7. Paista 225-asteisessa uunissa vielä n. 10 minuuttia.