Tofu-riisivuoka resepti

Tofu-riisivuoka
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Lempeän makuinen vuokaruoka on nopea valmistella. Käytä ruokavalioon sopivia juuresraasteita tai kaupan valmiita pakastekasvissekoituksia. Jos haluat ruokaan hieman poltetta, lisää vuokaan maun mukaan chiliä ja mustapippuria.

Voit valmistaa ruoan joko yhdessä isossa uunivuoassa tai kahdessa pienemmässä.

Ainesosat

3 dl puuroriisiä
2 porkkanaa
1 nauris
250 g maustamatonta tofua
7 dl vettä
0,75 tl suolaa
1 tl timjamia
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta)
Vuoan voitelu: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, nauris, soijapapu, vesi, ruokasuola, timjami, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, ruokosokeri, E473, E415, E407, E412, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Voitele yksi iso uunivuoka tai kaksi pienempää. Mittaa riisi vuokaan.

2. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi.

3. Pilko tofu kuutioiksi.

4. Kiehauta vesi. Sekoita veden joukkoon mausteet.

5. Mittaa uunivuokaan juurekset, tofu, maustevesi ja ruoka"kerma". Sekoita.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.