Tofu-kvinoawokki resepti

Tofu-kvinoawokki
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Raikas ja täyttävä wokki valmistuu paistetuista kasviksista, tofukuutioista ja keitetystä kvinoasta. Wokkiruoka on nopea ja terveellinen valinta ruokapöytään. Wokista tulee joka kerta eri makuinen, kun vaihtelet kasviksia ja käytät tofun tilalla välillä papuja tai jauhelihaa. Kvinoan voi vaihtaa riisiin tai nuudeleihin.

Ainesosat

6 dl vettä
3 dl kvinoaa
400 g maustamatonta tofua
3 porkkanaa
1 punainen paprika
5 kesäsipulin vartta
3 sentin pala tuoretta inkivääriä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vehnätöntä soijakastiketta
Paistamiseen: maustettua rypsiöljyä (esim. chili)
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, soijapapu, porkkana, paprika (vihannes), sipuli, inkivääri, sitruuna, kvinoa, ruokasuola, rypsiöljy, chili

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuumenna vesi kattilassa. Huuhtele kvinoa huolellisesti tiheässä siivilässä kylmällä vedellä. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.

2. Kuutioi tofu. Paista kuutioihin öljytyllä paistinpannulla väriä. Siirrä kuutiot sivuun odottamaan.

3. Kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Pese ja suikaloi paprika. Pese ja hienonna sipulinvarret. Kuori ja raasta inkivääri (kuoriminen onnistuu helposti pienen lusikan varrella rapsuttelemalla).

4. Lisää paistinpannulle öljyä. Lisää kasvikset ja paista 5 minuuttia melko korkealla lämmöllä.

5. Lisää paistinpannulle mausteet ja kypsä kvinoa. Sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi joukkoon tofukuutiot.