Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pasteijat sopivat välipalaksi tai helposti mukaan otettavaksi evääksi. Kokeile täytteeseen kinkun tilalla myös paistettua jauhelihaa. Jos haluat lihattoman täytteen, lisää tofun määrää ja hienonna joukkoon aurinkokuivattuja tomaatteja tuomaan suolaisuutta. Pasteijat sopivat hyvin pakastettavaksi. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella pasteijat sillä.
Ainesosat
Taikina: | |
200 g | kypsiä perunoita |
200 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1 dl | riisijauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | ksantaania |
Täyte: | |
50 g | maustamatonta tofua |
2 rkl | purjosilppua |
150 g | kinkkurouhetta |
1 rkl | tuoretta persiljaa |
ripaus | kuivattua basilikaa |
0,5 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Voitelu: | |
1 rkl | siirappia |
1 rkl | kiehuvaa vettä |
Valmistusohje
1. Paloittele perunat. Sekoita kaikki pohjan ainekset monitoimikoneella tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina kovettumaan jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
2. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
3. Kauli taikina leivinpaperin päällä. Älä tee taikinasta liian ohutta, jottei se halkeile paistettaessa. Ota taikinasta pyöreällä muotilla (halkaisija n. 8 cm) paloja.
4. Laita reilu teelusikallinen täytettä pohjan päälle ja taita puolikuuksi. Painele irtonainen reuna tiukasti kiinni haarukalla.
5. Voitele pinta siirappivedellä.
6. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.