Tofu-kinkkupasteijat resepti

Tofu-kinkkupasteijat
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pasteijat sopivat välipalaksi tai helposti mukaan otettavaksi evääksi. Kokeile täytteeseen kinkun tilalla myös paistettua jauhelihaa. Jos haluat lihattoman täytteen, lisää tofun määrää ja hienonna joukkoon aurinkokuivattuja tomaatteja tuomaan suolaisuutta. Pasteijat sopivat hyvin pakastettavaksi. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella pasteijat sillä.

Ainesosat

Taikina:  
200 g kypsiä perunoita
200 g maidotonta margariinia
2,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 dl riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
Täyte:  
50 g maustamatonta tofua
2 rkl purjosilppua
150 g kinkkurouhetta
1 rkl tuoretta persiljaa
ripaus kuivattua basilikaa
0,5 dl maidotonta "juusto"raastetta
Voitelu:  
1 rkl siirappia
1 rkl kiehuvaa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), ksantaanikumi, soijapapu, purjo, sika, persilja, basilika, vesi, siirappi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Paloittele perunat. Sekoita kaikki pohjan ainekset monitoimikoneella tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina kovettumaan jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

2. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

3. Kauli taikina leivinpaperin päällä. Älä tee taikinasta liian ohutta, jottei se halkeile paistettaessa. Ota taikinasta pyöreällä muotilla (halkaisija n. 8 cm) paloja.

4. Laita reilu teelusikallinen täytettä pohjan päälle ja taita puolikuuksi. Painele irtonainen reuna tiukasti kiinni haarukalla.

5. Voitele pinta siirappivedellä.

6. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.