Tofu-kasvisvartaat resepti

Tofu-kasvisvartaat
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maukkaat vartaat sopivat kesän grillijuhliin. Kokeile vartaisiin myös kokonaisia kirsikkatomaatteja.

Ainesosat

250 g maustamatonta tofua
4 rkl vehnätöntä soijakastiketta
4 rkl appelsiinimehua
ripaus mustapippuria
1 paprika
1 punasipuli
1 kokonainen ananas
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
Linkitetyt ruoka-aineet: soijapapu, appelsiini, paprika (vihannes), sipuli, ananas, seesami, vesi, ruokasuola, mustapippuri, rypsiöljy, rosmariini

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
8
kpl

1. Kuutioi tofu isohkoiksi paloiksi.

2. Sekoita soijakastike ja appelsiinimehu kulhossa. Mausta mustapippurilla. Laita tofut maustumaan liemeen 2-4 tunniksi.

3. Pese paprika ja leikkaa isohkoiksi paloiksi. Kuori sipuli ja ananas. Leikkaa paloiksi.

4. Liota bambutikkuja kylmässä vedessä 15 minuuttia.

5. Työnnä tofu-, kasvis- ja hedelmäpaloja tikkuihin vuorotellen.

6. Sivele vartaat öljyllä ja marinadilla. Grillaa keskilämmössä kauniin värisiksi ja kypsiksi.

7. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita koko ajan ja ole tarkkana, etteivät siemenet pala. Ripottele siemeniä valmiiden vartaiden päälle.