
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Maukkaat vartaat sopivat kesän grillijuhliin. Kokeile vartaisiin myös kokonaisia kirsikkatomaatteja.
Ainesosat
250 g | maustamatonta tofua |
4 rkl | vehnätöntä soijakastiketta |
4 rkl | appelsiinimehua |
ripaus | mustapippuria |
1 | paprika |
1 | punasipuli |
1 | kokonainen ananas |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 rkl | seesaminsiemeniä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
soijapapu, appelsiini, paprika (vihannes), sipuli, ananas, seesami, vesi, ruokasuola, mustapippuri, rypsiöljy, rosmariini
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
8
kpl
1. Kuutioi tofu isohkoiksi paloiksi.
2. Sekoita soijakastike ja appelsiinimehu kulhossa. Mausta mustapippurilla. Laita tofut maustumaan liemeen 2-4 tunniksi.
3. Pese paprika ja leikkaa isohkoiksi paloiksi. Kuori sipuli ja ananas. Leikkaa paloiksi.
4. Liota bambutikkuja kylmässä vedessä 15 minuuttia.
5. Työnnä tofu-, kasvis- ja hedelmäpaloja tikkuihin vuorotellen.
6. Sivele vartaat öljyllä ja marinadilla. Grillaa keskilämmössä kauniin värisiksi ja kypsiksi.
7. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita koko ajan ja ole tarkkana, etteivät siemenet pala. Ripottele siemeniä valmiiden vartaiden päälle.