
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tikkupullat ovat hauska retkieväs, jossa pullataikinaa kierretään puutikun ympärille ja paistetaan nuotiohiilloksella. Pakkaa mukaan myös ruokavalioon sopivaa hilloa ja dippaile kypsää tikkupullaa hilloon. Voit myös työntää kypsän pullan sisälle kuivattuja hedelmiä.
Taikinasta riittää noin 10 tikkupullaan.
Ainesosat
1,5 dl | vettä |
0,5 pussia | kuivahiivaa |
0,5 dl | sokeria |
0,25 tl | suolaa |
0,5 tl | kardemummaa |
n. 4,5 dl | vehnäjauhoa |
45 g | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste kulhossa hieman yli kädenlämpöiseksi. Vatkaa nesteeseen hiiva, sokeri, suola ja kardemumma.
2. Lisää jauhoja vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
3. Anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia tai jääkaapissa useamman tunnin. Jos otat taikinan mukaan retkelle, pakkaa se riittävän isoon rasiaan.
4. Ota taikinasta paloja. Pyörittele käsien välissä ohueksi pötköksi. Kääri taikinapötkö tikun ympärille.
5. Paista hiilloksella koko ajan tikkua pyöritellen. Vedä valmis pulla tikusta.