
Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Myös muffinit voi tehdä tiikerikakun tapaan kahdesta taikinasta. Mausta taikinaa halutessasi omaan ruokavalioosi sopivilla mausteilla, esimerkiksi kanelilla tai kardemummalla.
Ainesosat
125 g | maidotonta margariinia |
1 dl | sokeria |
2 | kananmunaa |
1 dl | perunajauhoja |
1 dl | täysjyväriisijauhoja |
0,75 tl | leivinjauhetta |
1 rkl | tummaa kaakaota |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää joukkoon munat hyvin vatkaten.
3. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan.
4, Ota taikinasta yksi kolmasosa eri kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe.
5. Nostele muffinivuokiin ensin vaalea taikinaa ja päälle tummaa taikinaa. Painele hieman haarukalla. Voit laittaa taikinat myös kerroksittain vaalea-tumma-vaalea.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.