Tiikerimuffinit resepti

Tiikerimuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Myös muffinit voi tehdä tiikerikakun tapaan kahdesta taikinasta. Mausta taikinaa halutessasi omaan ruokavalioosi sopivilla mausteilla, esimerkiksi kanelilla tai kardemummalla.

Ainesosat

125 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl perunajauhoja
1 dl täysjyväriisijauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaota
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Lisää joukkoon munat hyvin vatkaten.

3. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan.

4, Ota taikinasta yksi kolmasosa eri kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe.

5. Nostele muffinivuokiin ensin vaalea taikinaa ja päälle tummaa taikinaa. Painele hieman haarukalla. Voit laittaa taikinat myös kerroksittain vaalea-tumma-vaalea.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.