
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tiikerikakku hurmaa kahvipöydässä vaaleilla ja tummilla raidoillaan. Tässä munattomassa kakussa käytetään maidotonta soijajugurttia kananmunan tilalla. Jugurtti on hieman hapanta, joten myös kakussa maistuu aavistus happamuutta. Jos maito sopii ruokavalioosi, voit käyttää reseptissä myöskin laktoositonta maustamatonta jugurttia.
Resepti suunniteltiin Allergia, Iho & Astma 2/2023 -lehteen, jota varten leivottiin neljä tiikerikakkua erilaisilla kananmunaa korvaavilla tuotteilla. Löydät Erimenusta myös muut testatut tiikerikakkureseptit.
Ainesosat
200 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | sokeria |
4 dl | hienoa riisijauhoa |
1 dl | maissitärkkelystä |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
3 dl | maidotonta soija"jugurttia" |
Tumma raita: | |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
2 rkl | kasvijuomaa (esim. kookoksesta) |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | karkeaa riisijauhoa |
Valmistusohje
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, tärkkelys, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
3. Sekoita kuivat aineet ja "jugurtti" rasva-sokerivaahtoon.
4. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe ja neste.
5. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
6. Levitä vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Lusikoi päälle tumma taikina. Levitä päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta.
7. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.
8. Anna jäähtyä sen verran, että pystyt ottamaan vuoasta kiinni ilman patahanskoja. Kumoa kakku varovasti.