
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tiikerikakku on tunnistettava kahvipöydän luottoleivonnainen. Tässä munattomassa kakkureseptissä käytetään säilykekikherneen lientä eli aquafabaa munan tilalla. Valuta säilykekikhernetölkistä liemi ja käytä kikherneet johonkin ruokaan. Kikherneliemi tuo tiikerikakkuun aavistuksen rapean paistopinnan. Tummassa taikinaraidassa voit käyttää mitä vain ruokavalioon sopivaa kasvijuomaa.
Resepti suunniteltiin Allergia, Iho & Astma 2/2023 -lehteen, jota varten leivottiin neljä tiikerikakkua erilaisilla kananmunaa korvaavilla tuotteilla. Löydät Erimenusta myös muut testatut tiikerikakkureseptit.
Ainesosat
200 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | sokeria |
4 dl | hienoa riisijauhoa |
1 dl | maissitärkkelystä |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
1,5 dl | säilykekikherneen lientä |
Tumma raita: | |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
2 rkl | kasvijuomaa (esim. kookoksesta) |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | karkeaa riisijauhoa |
Valmistusohje
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, tärkkelys, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
3. Sekoita kuivat aineet ja säilykekikherneiden liemi rasva-sokerivaahtoon.
4. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe ja neste.
5. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
6. Levitä vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Lusikoi päälle tumma taikina. Levitä päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta.
7. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.
8. Anna jäähtyä sen verran, että pystyt ottamaan vuoasta kiinni ilman patahanskoja. Kumoa kakku varovasti.