Tiikerikakku kikherneliemellä resepti

Tiikerikakku kikherneliemellä
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tiikerikakku on tunnistettava kahvipöydän luottoleivonnainen. Tässä munattomassa kakkureseptissä käytetään säilykekikherneen lientä eli aquafabaa munan tilalla. Valuta säilykekikhernetölkistä liemi ja käytä kikherneet johonkin ruokaan. Kikherneliemi tuo tiikerikakkuun aavistuksen rapean paistopinnan. Tummassa taikinaraidassa voit käyttää mitä vain ruokavalioon sopivaa kasvijuomaa.

Resepti suunniteltiin Allergia, Iho & Astma 2/2023 -lehteen, jota varten leivottiin neljä tiikerikakkua erilaisilla kananmunaa korvaavilla tuotteilla. Löydät Erimenusta myös muut testatut tiikerikakkureseptit.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
2,5 dl sokeria
4 dl hienoa riisijauhoa
1 dl maissitärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1,5 dl säilykekikherneen lientä
Tumma raita:  
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl kasvijuomaa (esim. kookoksesta)
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, maissitärkkelys, E450, kikherne, merisuola, kaakaojauhe, kaakaovoi, kookos, E341, E412, E415, E418, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, tärkkelys, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

3. Sekoita kuivat aineet ja säilykekikherneiden liemi rasva-sokerivaahtoon.

4. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe ja neste.

5. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

6. Levitä vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Lusikoi päälle tumma taikina. Levitä päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta.

7. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.

8. Anna jäähtyä sen verran, että pystyt ottamaan vuoasta kiinni ilman patahanskoja. Kumoa kakku varovasti.