Tiikerikakku kaurasta resepti

Tiikerikakku kaurasta
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä tiikerikakussa käytetään viljoista vain gluteenitonta kauraa.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Tumma raita:  
2 rkl kaakaojauhetta
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl gluteenitonta kaurajauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa hyvin.

3. Sekoita toisessa kulhossa jauho, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhot pienissä erissä taikinaan. 

4. Ota kolmasosa kakkutaikinasta erilleen. Sekoita siihen kaakaojauhe.

5. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

6. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi sen päälle tumma taikina. Lisää päälle loput vaaleasta taikinasta.

7. Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä. Näin tumma ja vaalea taikina sekoittuvat epäsäännöllisiksi raidoiksi.

8. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50-55 minuuttia, kunnes kakku on kypsä ja irtoaa reunoista.

9. Anna jäähtyä hetki. Kumoa varovasti.