
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Vehnätön ja gluteeniton tiikerikakku. Tiikerikakussa kolmasosaan taikinasta sekoitetaan kaakaojauhetta. Taikinavuokaan laitetaan ensin vaaleaa taikinaa, sitten kaakaonmakuista ja sitten vaaleaa. Kaakaojauheen sijaan voit maustaa keskitaikinan myös muulla mieluisalla mausteella.
Alkuperäinen ohje: Keliakialiitto ry
Ainesosat
250 g | maidotonta margariinia |
2 dl | sokeria |
4 | kananmunaa |
2 dl | perunajauhoja |
2 dl | maissijauhoja |
1,5 tl | leivinjauhetta |
2 rkl | maidotonta tummaa kaakaota |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | gluteenitonta karkeaa jauhoa |
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten.
3. Yhdistä jauhot (ei kaakaojauhetta) ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan.
4. Ota taikinasta 1/3 erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe.
5. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
6. Nostele voideltuun vuokaan puolet vaaleasta taikinasta. Lusikoi päälle tumma taikina ja lopuksi jäljellä oleva vaalea taikina.
7. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Jos kakun pinta alkaa tummua liiaksi paiston aikana, peitä pinta foliolla.