
Suolaiset leivät
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Monessa siemennäkkäri-reseptissä käytetään maissijauhoa. Siemennäkkileipä onnistuu kuitenkin hyvin myös muista jauhoista. Tässä reseptissä on käytetty teffjauhoja, jotka tuovat näkkäriin sekä väriä että kuitua.
Ainesosat
2 dl | teffjauhoja |
1,5 dl | pellavansiemeniä |
1,5 dl | auringonkukansiemeniä |
0,5 dl | seesaminsiemeniä |
0,75 tl | hienoa merisuolaa |
2 dl | kiehautettua vettä |
0,5 dl | kylmää vettä |
0,5 dl | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
auringonkukka/siemenet, seesami, merisuola, vesi, teff, pellavansiemen, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
20
kpl
1. Sekoita kulhossa jauhot, siemenet ja suola.
2. Kaada päälle kiehautettu vesi, kylmä vesi ja öljy. Sekoita hyvin. Anna massan turvota 10 minuuttia.
3. Levitä massa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jaa levy veitsellä osiin, jos haluat valmiiden näkkärien olevan tasakokoisia.
4. Paista 175-asteisessa uunissa 60 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä näkkileipä vielä kuivumaan uuniin uuninluukku raollaan.