Teff-riisiletut resepti

Teff-riisiletut
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Taikina sopii erityisesti pienten lettujen paistamiseen. Tästä taikinasta valmistetut isot letut repeävät herkästi käännettäessä. Voit käyttää ohukaispannua tai tavallista paistinpannua, jolle nostelet taikinasta pieniä kekoja. Tarjoile esimerkiksi ruokavalioon sopivan hillon, vispivalmisteen tai sokeri-kanelin kanssa.

Ohjeella tulee n. 40 pientä lettua.

Ainesosat

0,5 l kasvijuomaa (esim. riisistä)
2,5 dl teffjauhoja
2 dl hienoja riisijauhoja
1 rkl sokeria
0,25 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ruokasuola, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, teff, riisijauho, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään käsivispilällä.

2. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

3. Kuumenna rasvaa ohukaispannun koloissa. Paista letut molemmin puolin melko korkealla lämmöllä.