
Liha- ja kanaruuat
Suolaiset välipalat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Suolaista pikkupurtavaa tai kokonaisen ruuan voi tehdä kasviskuoreen. Tässä on täytetty puolikkaita suippopaprikoita. Saat ruuasta maidottoman, kun vaihdat maitotuotteet ruokavalioosi sopiviin kasvipohjaisiin valmisteisiin.
Ainesosat
4 | suippopaprikaa |
2 | valkosipulinkynttä |
170 g | pekonia |
200 g | laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa |
100 g | laktoosittomia fetakuutioita |
1 tl | yrttimaustetta |
0,5 tl | mustapippuria |
130 g | viipaloituja oliiveja |
Pinnalle: | laktoositonta juustoraastetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
paprika (vihannes), valkosipuli, sika, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, oliivi (hedelmä), persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenet. Asettele uunivuokaan.
2. Paista 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Ota paprikat pois ja nosta uunin lämpö 250 asteeseen.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuutioi pekoni. Paista sipulit ja pekoni pannulla.
4. Ota pannu pois kuumalta levyltä ja lisää tuorejuusto, feta, mausteet ja oliivit.
5. Täytä paprikat seoksella. Lisää lopuksi juustoraaste.
6. Paista 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes juusto vähän ruskistuu.