
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Gluteeniton bostonkakku eli täytepullakakku. Voit käyttää täytteenä mieluista ruokavalioon sopivaa paistonkestävää marmeladia ja/tai maidotonta vaniljakiisseliä, jonka ohje löytyy myös reseptistä.
Resepti on muokattu Semperin ohjeesta.
Ainesosat
Kiisseli: | |
1,5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
3 tl | maissitärkkelystä |
2 rkl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
100 g | maidotonta margariinia |
Taikina: | |
3 dl | vettä |
25 g | tuorehiivaa |
2 tl | psylliumia |
1 tl | suolaa |
1 dl | sokeria |
1 | kananmuna |
0,5 rkl | kardemummaa |
0,5 tl | ksantaania |
n. 7,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
100 g | maidotonta margariinia |
Lisäksi: | |
200 g | paistonkestävää marmeladia (esim. appelsiini) |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Pinnalle: | |
1 | kananmuna |
raesokeria |
Valmistusohje
1. Valmista kiisseli. Mittaa kattilaan neste ja tärkkelys. Kuumenna, kunnes seos sakenee. Lisää sokerit. Sekoita lopuksi pehmeä rasva kiisselin joukkoon.
2. Valmista pullataikina. Lämmitä neste ja liuota siihen hiiva. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota hetki.
3. Sekoita taikinaan suola, sokeri, muna ja kardemumma.
4. Sekoita ksantaani jauhoseokseen. Lisää reilu puolet ksantaani-jauhoseoksesta taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Älä kohota, vaan jatka suoraan seuraavaan vaiheeseen.
5. Kauli taikina levyksi. Levitä levylle marmeladi ja vaniljakiisseli. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi voidellun irtopohjavuoan pohjalle.
6. Kohota kakkua 30 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
6. Paista 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kakku on kullanruskea.
Vinkki: Jos vaniljakiisseliä jää yli, käytä sitä valmiin kakun koristeluun.