
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Arjen luottoruoka, makaronilaatikko, onnistuu mainiosti ilman kananmunaa. Tilalle laitetaan ruokavalioon sopivaa ruokakermaa tai maidotonta ruokakermavalmistetta. Saat makaronilaatikkoon ruskean paistopinnan, kun laitat paistoajan loppupuolella uunin grillivastukset päälle.
Resepti julkaistiin Allergia, Iho & Astma -lehden 1/2025 ruokasivulla, jossa esiteltiin kolme erilaista tapaa valmistaa munaton makaronilaatikko.
Ainesosat
400 g | gluteenitonta makaronia |
400 g | jauhelihaa (esim. naudasta) |
1 pussi (200 g) | pakastesipulikuutioita |
0,5 tl | suolaa |
4 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
8 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Pinnalle: | 2 dl maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Voitele iso uunivuoka tai kaksi pienempää. Kumoa keittämättömät makaronit vuokaan.
2. Paista jauheliha kypsäksi paistinpannulla omassa rasvassaan. Kuullota samalla pannulla sipulit. Mausta suolalla. Kaada vuokaan makaronien joukkoon.
3. Lisää vuokaan loput ainekset. Sekoita.
4. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Sekoita laatikkoa ja ripottele pinnalle "juusto".
5. Jatka paistamista 20-30 minuuttia. Lyhyemmällä paistoajalla makaronit pitävät muotonsa, pidemmällä paistoajalla niistä tulee pehmeämpiä.