Täyteläinen liha-makaronilaatikko resepti

Täyteläinen liha-makaronilaatikko
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Arjen luottoruoka, makaronilaatikko, onnistuu mainiosti ilman kananmunaa. Tilalle laitetaan ruokavalioon sopivaa ruokakermaa tai maidotonta ruokakermavalmistetta. Saat makaronilaatikkoon ruskean paistopinnan, kun laitat paistoajan loppupuolella uunin grillivastukset päälle.

Resepti julkaistiin Allergia, Iho & Astma -lehden 1/2025 ruokasivulla, jossa esiteltiin kolme erilaista tapaa valmistaa munaton makaronilaatikko.

Ainesosat

400 g gluteenitonta makaronia
400 g jauhelihaa (esim. naudasta)
1 pussi (200 g) pakastesipulikuutioita
0,5 tl suolaa
4 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
8 dl vettä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Pinnalle: 2 dl maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: nauta/härkä, sipuli, ruokasuola, vesi, riisi (vilja), maissi (vihannes), perunatärkkelys(jauho), E471, gluteeniton kaura, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412, mustapippuri, palmuöljy, kookosöljy, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Voitele iso uunivuoka tai kaksi pienempää. Kumoa keittämättömät makaronit vuokaan.

2. Paista jauheliha kypsäksi paistinpannulla omassa rasvassaan. Kuullota samalla pannulla sipulit. Mausta suolalla. Kaada vuokaan makaronien joukkoon.

3. Lisää vuokaan loput ainekset. Sekoita.

4. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Sekoita laatikkoa ja ripottele pinnalle "juusto".

5. Jatka paistamista 20-30 minuuttia. Lyhyemmällä paistoajalla makaronit pitävät muotonsa, pidemmällä paistoajalla niistä tulee pehmeämpiä.