
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Munaton, gluteeniton ja vehnätön täytekakkupohja onnistuu! Paista kääretortun tapaan, leikkaa paloiksi ja kasaa täytekakuksi. Täytteet voi aina valita ruokarajoitteet huomioiden.
Ainesosat
3 dl | kädenlämpöistä vettä |
3 rkl | No Egg -kananmunankorviketta |
3 dl | sokeria |
1,5 tl | vanilliinisokeria |
4,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
3 tl | leivinjauhetta |
3 rkl | rypsiöljyä |
Valmistusohje
Tämä annos vastaa "normaalia" kääretorttupohjaa.
1. Vaahdota lämmin vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella. Vatkaa muutama minuutti. Lisää joukkoon sokeri koko ajan hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi hyvin varovasti käsin vispilällä käännellen vaahdon joukkoon. Lisää öljy viimeiseksi. Älä vatkaa.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi TAI jaa taikina kolmeen voideltuun alumiinivuokaan, joiden halkaisija on 19 cm.
4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Jos paistat kakkupohjan pienissä vuoissa, paistoaika on 10 minuuttia.