Täytekakkupohja kananmunankorvikkeella resepti

Täytekakkupohja kananmunankorvikkeella
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Munaton, gluteeniton ja vehnätön täytekakkupohja onnistuu! Paista kääretortun tapaan, leikkaa paloiksi ja kasaa täytekakuksi. Täytteet voi aina valita ruokarajoitteet huomioiden.

Ainesosat

3 dl kädenlämpöistä vettä
3 rkl No Egg -kananmunankorviketta
3 dl sokeria
1,5 tl vanilliinisokeria
4,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
3 rkl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, keinotekoinen aromi, maissitärkkelys, riisijauho, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

Tämä annos vastaa "normaalia" kääretorttupohjaa.

1. Vaahdota lämmin vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella. Vatkaa muutama minuutti. Lisää joukkoon sokeri koko ajan hyvin vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi hyvin varovasti käsin vispilällä käännellen vaahdon joukkoon. Lisää öljy viimeiseksi. Älä vatkaa.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi TAI jaa taikina kolmeen voideltuun alumiinivuokaan, joiden halkaisija on 19 cm.

4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Jos paistat kakkupohjan pienissä vuoissa, paistoaika on 10 minuuttia.