
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Gluteeniton ja vehnätön täytekakkupohja gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Ohje: Virtasalmen Viljatuote
Ainesosat
5 | huoneenlämpöistä kananmunaa |
2,5 dl | sokeria |
1 dl | kiehuvaa vettä |
3,75 dl | vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, ruokosokeri, vesi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
1
kpl
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kunnolla kovaksi vaahdoksi tehosekoittimessa.
2. Lisää joukkoon kiehautettua vettä pieni määrä kerrallaan ja kääntele se vaahtoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja kääntele ne varovasti taikinan joukkoon.
3. Pohja nousee reilusti, joten käytä vuokaa, jossa taikina täyttää vain puolet korkeudesta. Paista 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.