Täytekakkupohja hedelmäsoseella resepti

Täytekakkupohja hedelmäsoseella
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä täytekakkupohja on saanut inspiraationsa kuivakakuista. Pohja on melko tuhti ja tuo jo itsessään makua kakkuun. Sen kanssa kannattaa käyttää raikkaita täytteitä, esimerkiksi marjoja tai hedelmiä. Pohja pysyy leikattaessa hyvin kasassa, kun maltat antaa sen jäähtyä täysin ennen halkaisemista. Käytä pohjaan ruokavalioon sopivaa ja mieluisaa hedelmä- tai marjasosetta. Jos teet kakun halkaisijaltaan pienempään vuokaan kuin reseptissä on tehty, voit leikata kakkupohjan myös kolmeen osaan.

Tätä täytekakkupohjaa on käytetty esimerkiksi Erimenun persikka-mustikkatäytekakussa.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
2,5 dl sokeria
4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
3 dl hedelmäsosetta (esim. persikasta)
Vuoan voitelu ja jauhotus:  
0,5 rkl maidotonta margariinia
1 rkl perunakuitua
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, persikka/nektariini, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys, peruna (juures)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
1
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot ja leivinjauhe.

3. Sekoita kuivat aineet ja hedelmäsose rasva-sokerivaahtoon.

4. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja jauhota reunat. Levitä taikina vuokaan.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.

6. Poista kakkuvuoan reunat. Siirrä kakku leivinpaperista vetämällä pois kakkuvuoan pohjalautaselta. Halkaise kakku kahteen osaan. Kostuta pohjat, täytä ja koristele.