Täytekakkupohja resepti

Täytekakkupohja
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täytekakkupohja, jossa jauhoina on gluteeniton jauhoseos ja perunajauho. Täytä makusi ja ruokavaliosi mukaan.

Kuvan korkeahko kakkupohja on paistettu halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoassa. Voit paistaa kakun myös isommassa vuoassa.

Ainesosat

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne varovasti käännellen vaahdon joukkoon.

3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita sen pinta.

4. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, uunista, vuoan halkaisijasta ja kakun korkeudesta riippuen.

5. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.

Vinkki: Jos käytät irtopohjavuokaa, laita pohjalle leivinpaperi ja voitele ja jauhota reunat.