Täytekakkupohja resepti

Täytekakkupohja
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopea ja helppo täytekakkupohja, joka on munaton, gluteeniton ja vehnätön.

Ainesosat

2 dl vettä
1,5 dl sokeria
100 g sulatettua maidotonta margariinia
1,5 dl perunajauhoa
2,5 dl hienoa riisijauhoa
2,5 tl leivinjauhetta
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl

1. Sekoita kaikki ainekset nopeasti sekaisin.

2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (tilavuus n. 1 l).

3. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

4. Kumoa ja halkaise jäähtyneenä.

Vinkki: Samasta taikinasta voi tehdä myös muffineja.