
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Munaton ja vehnätön täytekakkupohja ja maidottomat täytteet. Vaihtele täytteitä omat mieltymykset ja ruokavalio huomioiden.
Ainesosat
Pohja: | |
2 dl | kädenlämpöistä vettä |
2 rkl | No Egg -kananmunankorvikejauhetta |
2 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
2 rkl | rypsiöljyä |
Täyte: | |
3 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
1 purkki (410g/230g) | säilykepäärynöitä |
1,5 dl | vadelmahilloa |
Päälle: | säilykepäärynöitä tai muita koristeita |
Valmistusohje
1. Valmista täytekakkupohja. Vaahdota lämmin vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella. Vatkaa muutama minuutti. Lisää joukkoon sokeri koko ajan hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi hyvin varovasti käsin vispilällä käännellen vaahdon joukkoon. Lisää öljy viimeiseksi. Älä vatkaa!
3. Jaa taikina kolmeen voideltuun alumiinivuokaan (halkaisija 19 cm) TAI kaada se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä tasaiseksi.
4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 7-10 minuuttia. Tarkkaile, ettei pinta pala.
5. Anna pohjan jäähtyä.
6. Kokoa kakku. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Säästä osa vaahdosta kakun päälle.
7. Kostuta alin kakkupohja säilykepäärynän mehulla. Levitä päälle hilloa, säilykepäärynän palasia ja vaahtoa.
8. Aseta päälle toinen pohja, kostuta ja lisää täytteet.
9. Aseta päälle viimeinen pohja. Kostuta. Levitä loput "kerma"vaahdosta kakun päälle ja reunoille. Koristele.