![Täysjyväleipä Täysjyväleipä](/sites/default/files/2017-10/taysjuvaleipa.jpg)
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä leivässä on voimakkaasti makua. Viipaloi täysjyväleipä hieman jäähtyneenä. Tarjoa esimerkiksi levitteen ja mieluisten täytteiden kanssa.
Ohje: Diana Zeilstra
Ainesosat
6 dl | vettä |
2 dl | tattarihiutaleita |
1 rkl | psylliumia |
1 rkl | perunakuitujauhetta |
0,5 dl | aurinkokuivattua tomaattia |
1 | kananmuna |
1 tl | suolaa |
1,5 rkl | fariinisokeria |
1 tl | ksantaania |
2 pussia | kuivahiivaa |
1 dl | hirssijauhoja |
2 dl | kvinoajauhoja |
2,5 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta |
Valmistusohje
1. Sekoita huoneenlämpöisen veden joukkoon hiutaleet, psyllium, perunakuitu ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Anna seoksen turvota 20 minuuttia.
2. Lisää muna, suola ja sokeri. Sekoita keskenään ksantaani, kuivahiiva ja hirssijauho. Lisää seos taikinaan. Vatkaa taikinaa noin 5 minuuttia yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
3. Sekoita keskenään kvinoajauho ja jauhoseos. Lisää taikinan joukkoon.
4. Leivo taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä pyöreä, korkea leipä.
5. Anna kohota leivinpaperin päällä pellillä 35-40 minuuttia.
6. Tee halutessasi veteen kostutetulla veitsellä ristiviiltoja leipään.
7. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 40-45 minuuttia. Nosta leipä paistamisen jälkeen ritilälle jäähtymään.