Tattarivohvelit resepti

Tattarivohvelit
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Rapeat tattarivohvelit maistuvat niin makeilla kuin suolaisillakin täytteillä.

Ohje: Keskisen mylly

Ainesosat

3 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
2 kananmunaa
0,75 tl suolaa
2 rkl sokeria
3 dl tattarijauhoja
2,5 rkl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl sulatettua maidotonta margariinia
2 dl maustamatonta kivennäisvettä
Tarjoilu: mansikoita
  maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokasuola, ruokosokeri, vesi, mansikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), soijapapu, E340, E170, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E418, E101, tattari, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E160a, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita neste, munat, suola ja sokeri kulhossa.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan kanssa taikinaan.

3. Anna turvota puoli tuntia.

4. Lisää kivennäisvesi juuri ennen paistoa.

5. Paista vohvelit voidellulla vohveliraudalla. Tarjoile esimerkiksi mansikoiden ja vaahdotetun vispi"kerman" kanssa.