
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Rapeat tattarivohvelit maistuvat niin makeilla kuin suolaisillakin täytteillä.
Ohje: Keskisen mylly
Ainesosat
3 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
2 | kananmunaa |
0,75 tl | suolaa |
2 rkl | sokeria |
3 dl | tattarijauhoja |
2,5 rkl | perunajauhoja |
1,5 tl | leivinjauhetta |
0,5 dl | sulatettua maidotonta margariinia |
2 dl | maustamatonta kivennäisvettä |
Tarjoilu: | mansikoita |
maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, ruokasuola, ruokosokeri, vesi, mansikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), soijapapu, E340, E170, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E418, E101, tattari, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E160a, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Sekoita neste, munat, suola ja sokeri kulhossa.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan kanssa taikinaan.
3. Anna turvota puoli tuntia.
4. Lisää kivennäisvesi juuri ennen paistoa.
5. Paista vohvelit voidellulla vohveliraudalla. Tarjoile esimerkiksi mansikoiden ja vaahdotetun vispi"kerman" kanssa.