
Puurot
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Vispipuuro on herkullinen ja terveellinen jälkiruoka. Perinteisesti vispipuuro valmistetaan vehnää sisältävistä mannasuurimoista, mutta erinomaisesti puuro onnistuu myös tattarirouheesta. Puuro kannattaa vatkata vasta huoneenlämpöiseksi jäähtyneenä, sillä kuumasta puurosta ei saa kuohkeaa.
Ainesosat
7,5 dl | vettä |
1,25 dl | tattarirouhetta |
2 dl | puolukoita |
1 dl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, puolukka, ruokosokeri, tattari
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää tattarirouhe ja puolukat. Keitä 15 min.
2. Lisää puuroon sokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tähän voi mennä jopa 10 minuuttia. Valmiin puuron väri muuttuu vaaleaksi ja siinä erottaa selkeitä ilmakuplia.
4. Nosta vispipuuro jääkaappiin odottamaan tarjoilua.