
Salaatit
Kalaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Ruokaisa salaatti maistuu esimerkiksi lounaaksi. Tattarin tilalla voit käyttää myös kvinoaa tai riisiä. Reseptissä käytetään kylmäsavulohta, joka tuo ruokaan mukanaan myös suolaa. Voit valmistaa ruuan myös itse paistetusta lohesta, mutta silloin lohi kannattaa suolata melko reilusti ennen paistoa tai lisätä valmiiseen ruokaan hieman suolaa.
Ainesosat
3 dl | tattarisuurimoita |
9 dl | vettä |
2 rkl | rypsiöljyä |
2 rkl | omenaviinietikkaa |
2 rkl | juoksevaa hunajaa |
0,5 tl | mustapippuria |
2 | punasipulia |
2 | porkkanaa |
400 g | kylmäsavulohta |
2 dl | tuoretta persiljaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, sipuli, porkkana, lohi, persilja, tattari, rypsiöljy, etikka, omena, E223, hunaja, polydekstroosi, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Keitä tattarisuurimoita vedessä 20 minuuttia. Jäähdytä.
2. Sekoita kulhossa öljy, viinietikka, hunaja ja mustapippuri.
3. Kuori ja kuutioi punasipuli. Sekoita sipuli öljy-viinietikkaseokseen maustumaan.
4. Kuori porkkana ja vuole siitä kuorimaveitsellä lastuja. Pilko lastut halutessasi esimerkiksi kolmeen osaan.
5. Pilko kylmäsavulohi.
6. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.