Tattarirouherieska resepti

Tattarirouherieska
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet

Tämä rieska vaatii vain vähän valmisteluja, mutta paljon aikaa. Tattarirouhetta turvotetaan yön yli vedessä ja rieskan paistamiseen on hyvä varata ainakin tunti. Odotus kuitenkin palkitaan herkullisella lopputuloksella. Jos ohra sopii ruokavalioosi, voit valmistaa rieskaa samalla tekniikalla myös rikotuista ohrasuurimoista ja ohrajauhosta. Tarjoa valmis rieska sellaisenaan levitenokareen kera tai kokoa päälle suosikkileipätäytteesi.

Ainesosat

1,5 l vettä
6 dl gluteenitonta tattarirouhetta
2 kananmunaa
1-1,5 tl suolaa
1 dl gluteenittomia tattarijauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, kananmuna, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), tattari, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
20
kpl

1. Mittaa vesi ja rouhe isoon kulhoon. Anna turvota liinan alla yön yli.

2. Mittaa seokseen muut taikinan ainekset. Käytä suolaa 1-1,5 tl maun mukaan.

3. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 60 minuuttia.

5. Anna jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat rieskan paloiksi.