
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helppo ja herkullinen omenapiirakka maistuu esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Kokeile piirakkaan omenien tilalla myös päärynöitä tai luumuja. Mausta ruokavalion mukaan esimerkiksi kanelilla, kardemummalla tai inkiväärillä.
Ainesosat
Taikina: | |
150 g | maidotonta margariinia |
1 dl | sokeria |
1 | kananmuna |
0,5 dl | tattarihiutaleita |
1 dl | perunajauhoja |
1 dl | tattarijauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Vuokaan: | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
3 | omenaa |
1 tl | kanelia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, omena, kaneli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, tattari, perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella.
2. Lisää muna hyvin sekoittaen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
4. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja hieman myös laidoille. Käytä tarvittaessa apuna hieman tattarijauhoja.
5. Pese ja leikkaa täytteen omenat ohuiksi viipaleiksi. Levitä omenat piirakkapohjalle. Ripottele pinnalle kanelia.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.