Tattariomenapiirakka resepti

Tattariomenapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo ja herkullinen omenapiirakka maistuu esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Kokeile piirakkaan omenien tilalla myös päärynöitä tai luumuja. Mausta ruokavalion mukaan esimerkiksi kanelilla, kardemummalla tai inkiväärillä.

Ainesosat

Taikina:  
150 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 dl tattarihiutaleita
1 dl perunajauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan: maidotonta margariinia
Täyte:  
3 omenaa
1 tl kanelia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, omena, kaneli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, tattari, perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Lisää muna hyvin sekoittaen.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja hieman myös laidoille. Käytä tarvittaessa apuna hieman tattarijauhoja.

5. Pese ja leikkaa täytteen omenat ohuiksi viipaleiksi. Levitä omenat piirakkapohjalle. Ripottele pinnalle kanelia.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.