
Makeat piparit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Valmista kerralla pellillinen herkullisia ja helppoja pikkuleipiä. Voit vaihtaa tattarin myös muihin viljoihin. Jos käytät isoja hiutaleita, niitä kannattaa hieman pieniä esimerkiksi tehosekoittimessa.
Ainesosat
125 g | maidotonta margariinia |
1 dl | siirappia |
1,5 dl | sokeria |
6 dl | tattarihiutaleita |
1 tl | ruokasoodaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
siirappi, ruokosokeri, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, tattari, E500/ruokasooda (leivinjauhe)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
80
kpl
1. Sulata rasva.
2. Sekoita rasvan joukkoon muut ainekset.
3. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille levyksi (n. 30 x 35 cm). Seos on murumaista, joten painele se tiukaksi. Reunat saat suoraksi taittamalla leivinpaperin reunan taikinareunan päälle ja painelemalla kädellä leivinpaperin päältä.
4. Paista 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
5. Vedä leivinpaperi pois pelliltä ja leikkaa levy pieniksi neliöiksi. Anna jäähtyä ennen pakkaamista.