
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Puolukkapiirakka tattarijauhoilla ja -hiutaleilla. Kananmunan sijaan reseptissä on puolukkasosetta. Voit käyttää myös muuta ruokavalioon sopivaa sosetta. Voit vaihtaa tattarin tilalle myös jonkin toisen ruokavalioon sopivan viljan. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Ainesosat
1 dl | sokeria |
100 g | maidotonta margariinia |
1 dl | sokeroimatonta puolukkasosetta |
2 dl | tattarijauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Päälle: | |
3 dl (200 g) | pakastepuolukoita |
Muru: | |
50 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | tattarihiutaleita |
0,75 dl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, puolukka, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, tattari, E450, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen rasva.
2. Lisää sose ja sekoita.
3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Voitele piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita se.
5. Kaada päälle marjat.
6. Valmista muru. Sulata rasva ja sekoita siihen hiutaleet ja sokeri. Ripottele muru piirakan päälle.
7. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40-45 minuuttia.