Tattarimuru-puolukkapiirakka resepti

Tattarimuru-puolukkapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Puolukkapiirakka tattarijauhoilla ja -hiutaleilla. Kananmunan sijaan reseptissä on puolukkasosetta. Voit käyttää myös muuta ruokavalioon sopivaa sosetta. Voit vaihtaa tattarin tilalle myös jonkin toisen ruokavalioon sopivan viljan. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Ainesosat

1 dl sokeria
100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeroimatonta puolukkasosetta
2 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Päälle:  
3 dl (200 g) pakastepuolukoita
Muru:  
50 g maidotonta margariinia
1,5 dl tattarihiutaleita
0,75 dl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, puolukka, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, tattari, E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen rasva.

2. Lisää sose ja sekoita.

3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.

4. Voitele piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita se.

5. Kaada päälle marjat.

6. Valmista muru. Sulata rasva ja sekoita siihen hiutaleet ja sokeri. Ripottele muru piirakan päälle.

7. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40-45 minuuttia.