
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Mausteinen tattarikakku sopii kahvipöytään. Voit leipoa kakun hyvissä ajoin etukäteen ja pakastaa. Reseptissä käytetty Oatlyn tuote on erittäin vähägluteeninen. Jos haluat gluteenittoman kakun, käytä toista maidotonta valmistetta.
Ohje on muokattu Keskisen Myllyn reseptistä.
Ainesosat
2 dl | vettä |
2 dl | maidotonta ranskan"kermaa" (kaurasta) |
1,5 dl | sokeria |
2 dl | siirappia |
3 tl | kanelia |
1 tl | kardemummaa |
1 tl | inkivääriä |
1 tl | neilikkaa |
1,5 tl | ruokasoodaa |
5,5 dl | tattarijauhoja |
175 g | maidotonta margariinia |
Vuokaan: | |
2 rkl | maidotonta margariinia |
0,75 dl | karkeaa riisijauhoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokosokeri, siirappi, kaneli, kardemumma, inkivääri, neilikka, rapsiöljy, kookosöljy, kaura (vilja), perunatärkkelys(jauho), E472e, E407, omenahappo, maitohappo, E170, E341, tattari, rypsiöljy, palmuöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), E500/ruokasooda (leivinjauhe)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl
1. Sekoita neste, ranskan"kerma", sokeri ja siirappi.
2. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa. Sulata rasva. Lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kumoa löysä taikina vuokaan.
4. Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa paiston loppupuolella, peitä foliolla.