Tattarimaustekakku resepti

Tattarimaustekakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mausteinen kuivakakku maistuu kahvin tai teen kanssa. Kuivakakku kestää hyvin myös pakastusta, joten voit leipoa sen hyvissä ajoin ennen tarjoilua tai pitää pakastimessa vierasvarana.

Ohje: Keskisen mylly

Ainesosat

4 dl laktoositonta piimää
1,5 dl sokeria
2 dl siirappia
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1,5 tl ruokasoodaa
5,5 dl tattarijauhoja
175 g maidotonta margariinia
Vuokaan:  
2 rkl maidotonta margariinia
0,75 dl karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokosokeri, siirappi, kaneli, kardemumma, inkivääri, neilikka, E500/ruokasooda (leivinjauhe), tattari, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
14
kpl

1. Sekoita piimä, sokeri ja siirappi.

2. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa. Lisää nesteeseen.

3. Sulata rasva. Sekoita taikinaan.

4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada löysä taikina vuokaan.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50-60 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.