
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Joulutorttutaikina onnistuu tattarijauhoista ja perunasoseesta. Täytä luumuhillolla tai muulla ruokavalioon sopivalla paistonkestävällä hillolla. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella tortut sillä.
Ainesosat
2 dl | perunasosetta |
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | tattarijauhoa |
1,5 dl | riisijauhoa |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte: | |
100 g | luumuhilloa |
Voiteluun: | |
1 rkl | siirappia |
1 rkl | kiehuvaa vettä |
Valmistusohje
1. Sekoita perunasose, rasva, jauhot ja leivinjauhe keskenään tasaiseksi taikinaksi. Taikina kannattaa valmistaa edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin, jotta se on helpompi leipoa.
2. Jauhota pöytä ruokavalioon sopivalla jauholla ja kauli taikina varovasti levyksi. Leikkaa torttumuotilla palasia ja laita teelusikallinen luumumarmeladia väliin. Painele reuna kiinni torttumuotin reunalla tai haarukalla.
3. Sekoita siirappi ja kuumennettu vesi keskenään. Voitele tortut siirappivesiseoksella.
4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.