Tattarijoulutortut resepti

Tattarijoulutortut
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Joulutorttutaikina onnistuu tattarijauhoista ja perunasoseesta. Täytä luumuhillolla tai muulla ruokavalioon sopivalla paistonkestävällä hillolla. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella tortut sillä.

Ainesosat

2 dl perunasosetta
100 g maidotonta margariinia
1,5 dl tattarijauhoa
1,5 dl riisijauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:  
100 g luumuhilloa
Voiteluun:  
1 rkl siirappia
1 rkl kiehuvaa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), luumu, siirappi, vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, tattari, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
14
kpl

1. Sekoita perunasose, rasva, jauhot ja leivinjauhe keskenään tasaiseksi taikinaksi. Taikina kannattaa valmistaa edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin, jotta se on helpompi leipoa.

2. Jauhota pöytä ruokavalioon sopivalla jauholla ja kauli taikina varovasti levyksi. Leikkaa torttumuotilla palasia ja laita teelusikallinen luumumarmeladia väliin. Painele reuna kiinni torttumuotin reunalla tai haarukalla.

3. Sekoita siirappi ja kuumennettu vesi keskenään. Voitele tortut siirappivesiseoksella.

4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.