Tattari-riisisämpylät resepti

Tattari-riisisämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kun leivot leipää itse, saat huomioitua ruokarajoitteesi helposti. Kokeile jotain ohjetta sinulle sopivista jauhoista. - Tässä nopea ohje gluteenittomiin sämpylöihin. Taikina jää märäksi ja se nostellaan lusikalla leivinpaperin päälle pellille. Niin saat pehmeitä sämpylöitä.

Ainesosat

8 dl vettä
6 dl tattarihiutaleita
0,75 rkl psylliumia
2 pussia kuivahiivaa
4 tl siirappia
2 tl suolaa
3 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
4 dl riisijauhoa
0,5 dl teffjauhoa
120 g maidotonta sulatettua margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, siirappi, ruokasuola, tattari, psylliumsiemen, hiiva, E491, peruna (juures), pellavansiemen, riisijauho, teff, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
35
kpl

1. Laita kulhoon vesi, hiutaleet ja psyllium. Liota 10 minuuttia.

2. Lisää kuivahiiva, siirappi ja suola. Sekoita hyvin.

3. Lisää jauhot ja sulatettu rasva. Vatkaa muutama minuutti voimakkaasti.

4. Laita ruokalusikalla taikinapalloja leivinpaperilla vuoratulle pellille.

5. Kohota.

6. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.