
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tattari tuo punajuuripihveihin ruokaisuutta. Kokeile tattarin tilalla myös maissisuurimoita. Tarjoile esimerkiksi perunasoseen ja salaatin kanssa.
Ainesosat
200 g | punajuurta |
1 | sipuli |
6 dl | vettä |
1,5 dl | kokonaisia tattarisuurimoita |
2 dl | perunahiutaleita |
1,5 rkl | sinappia |
1 tl | kuivattua timjamia |
1 tl | viherpippuria |
2 tl | suolaa |
Paistamiseen: | |
0,5 dl | öljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
punajuuri, sipuli, vesi, peruna (juures), sinappi/sinapinsiemen, timjami, viherpippuri, ruokasuola, tattari, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl
1. Kuori punajuuret ja sipuli. Raasta punajuuret ja hienonna sipuli.
2. Keitä vesi. Huuhtele tattarisuurimot siivilässä ja laita kypsymään kiehuvaan veteen. Keitä 8 minuuttia.
3. Lisää punajuuri ja sipuli. Jatka keittämistä vielä 2 minuuttia.
4. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon perunahiutaleet ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä.
5. Muotoile massasta vedellä kostutetuin käsin 8 pihviä. Paista pihvit lettupannulla tai paistinpannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.