Tattari-punajuuripihvit resepti

Tattari-punajuuripihvit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tattari tuo punajuuripihveihin ruokaisuutta. Kokeile tattarin tilalla myös maissisuurimoita. Tarjoile esimerkiksi perunasoseen ja salaatin kanssa.

Ainesosat

200 g punajuurta
1 sipuli
6 dl vettä
1,5 dl kokonaisia tattarisuurimoita
2 dl perunahiutaleita
1,5 rkl sinappia
1 tl kuivattua timjamia
1 tl viherpippuria
2 tl suolaa
Paistamiseen:  
0,5 dl öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: punajuuri, sipuli, vesi, peruna (juures), sinappi/sinapinsiemen, timjami, viherpippuri, ruokasuola, tattari, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Kuori punajuuret ja sipuli. Raasta punajuuret ja hienonna sipuli.

2. Keitä vesi. Huuhtele tattarisuurimot siivilässä ja laita kypsymään kiehuvaan veteen. Keitä 8 minuuttia.

3. Lisää punajuuri ja sipuli. Jatka keittämistä vielä 2 minuuttia.

4. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon perunahiutaleet ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä.

5. Muotoile massasta vedellä kostutetuin käsin 8 pihviä. Paista pihvit lettupannulla tai paistinpannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.