Tattari-perunasämpylät resepti

Tattari-perunasämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämän sämpylätaikinan pohjana toimii perunasose. Tattarijauhojen tilalla voit käyttää myös joitakin toisia ruokavalioon sopivia jauhoja. Tarjoa sämpylät tuoreena rasvanokareen kera. Pakasta ylijääneet sämpylät jäähtyneinä.

Ainesosat

Perunasose:  
2 dl vettä
1 dl maidottomia perunahiutaleita
50 g maidotonta margariinia
Taikina:  
2 dl vettä
2 pussia kuivahiivaa
3 tl siirappia
1 tl suolaa
5,5 dl tattarijauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, siirappi, ruokasuola, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, hiiva, E491, tattari

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Valmista perunasose. Keitä vesi kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää hiutaleet ja rasva. Anna hiukan jäähtyä.

2. Valmista taikina. Lämmitä erillisessä kulhossa neste hieman yli kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.

3. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla nesteen joukkoon siirappi, suola ja perunasose. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.

4. Nostele lusikalla pieniä taikinakekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kohota 20 minuuttia.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.