
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tämän sämpylätaikinan pohjana toimii perunasose. Tattarijauhojen tilalla voit käyttää myös joitakin toisia ruokavalioon sopivia jauhoja. Tarjoa sämpylät tuoreena rasvanokareen kera. Pakasta ylijääneet sämpylät jäähtyneinä.
Ainesosat
Perunasose: | |
2 dl | vettä |
1 dl | maidottomia perunahiutaleita |
50 g | maidotonta margariinia |
Taikina: | |
2 dl | vettä |
2 pussia | kuivahiivaa |
3 tl | siirappia |
1 tl | suolaa |
5,5 dl | tattarijauhoja |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, siirappi, ruokasuola, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, hiiva, E491, tattari
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl
1. Valmista perunasose. Keitä vesi kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää hiutaleet ja rasva. Anna hiukan jäähtyä.
2. Valmista taikina. Lämmitä erillisessä kulhossa neste hieman yli kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.
3. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla nesteen joukkoon siirappi, suola ja perunasose. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Nostele lusikalla pieniä taikinakekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kohota 20 minuuttia.
5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.