
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mämmi onnistuu myös gluteenittomasti ilman ruista. Nauti ruokavalioosi sopivan "kerman" tai vaniljakastikkeen kanssa.
Reseptin annoksesta tulee neljä rasiallista mämmiä (kuvassa näkyy yksi rasia).
Ainesosat
250 g | jauhoisia perunoita |
250 g | kuivattuja luumuja |
1 l | vettä |
3 dl | tattarijauhoja |
2 dl | tummaa siirappia |
1,25 tl | suolaa |
1 rkl | pomeranssinkuorta |
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko perunat. Keitä ne kiehuvassa vedessä kypsiksi. Valuta vesi pois.
2. Keitä luumut toisessa kattilassa. Käy luumut läpi kivenpalojen varalta. Laita luumut kattilaan ja vettä niin paljon, että luumut peittyvät. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes luumut pehmenevät. Valuta keitinvesi talteen.
3. Kumoa keitetyt luumut samaan kattilaan perunoiden kanssa. Soseuta.
4. Sekoita luumu-perunasoseen joukkoon litra vettä, 2 dl luumujen keitinlientä, jauhot, siirappi ja mausteet. Peitä kulho ja jätä huoneenlämpöön ainakin 12 tunniksi.
5. Soseuta mämmi vielä kertaalleen. Jaa seos uunivuokiin (4 x 0,85 l). Täytä vuoat puolilleen. Kypsennä mämmiä 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Peitä foliolla ja jatka paistamista vielä puoli tuntia. Anna mämmin jäähtyä.