
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Näihin leipäsiin voit käyttää edelliseltä aterialta yli jääneet perunasoseen tai keitetyt perunat. Nauti tuoreina levitteen kanssa.
Ainesosat
2 dl | vettä |
0,5 dl | tattarihiutaleita |
0,75 dl | tattarijauhoja |
1 dl | perunasurvosta |
ripaus | suolaa |
1 tl | leivinjauhetta |
1,5 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta |
3 rkl | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, peruna (juures), ruokasuola, tattari, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, pellavansiemen, psylliumsiemen, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl
1. Mittaa kulhoon vesi, hiutaleet, tattarijauhot ja perunasurvos. Sekoita.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja rasva taikinaan.
3. Nostele lusikalla pehmeästä taikinasta kekoja (8-10 kpl) leivinpaperin päälle. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele puolen sentin paksuisiksi leipäsiksi.
4. Pistele haarukalla ja paista heti 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.