Tattari-perunaleivät resepti

Tattari-perunaleivät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näihin leipäsiin voit käyttää edelliseltä aterialta yli jääneet perunasoseen tai keitetyt perunat. Nauti tuoreina levitteen kanssa.

Ainesosat

2 dl vettä
0,5 dl tattarihiutaleita
0,75 dl tattarijauhoja
1 dl perunasurvosta
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
3 rkl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, peruna (juures), ruokasuola, tattari, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, pellavansiemen, psylliumsiemen, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Mittaa kulhoon vesi, hiutaleet, tattarijauhot ja perunasurvos. Sekoita.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja rasva taikinaan.

3. Nostele lusikalla pehmeästä taikinasta kekoja (8-10 kpl) leivinpaperin päälle. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele puolen sentin paksuisiksi leipäsiksi.

4. Pistele haarukalla ja paista heti 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.