
Jälkiruuat
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Syksyn illoissa maistuu mehevä tattari-omenapaistos. Nauti esimerkiksi jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa (tarkista sopivuus ruokavalioon). Kokeile omenan tilalla myös luumuja tai päärynöitä.
Ainesosat
6 | omenaa |
3 rkl | maidotonta margariinia |
3 rkl | sokeria |
1,5 dl | vettä |
Voiteluun: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Muruseos: | |
100 g | maidotonta margariinia |
1 dl | sokeria |
4,5 dl | tattarihiutaleita |
1,5 tl | kanelia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
omena, ruokosokeri, vesi, kaneli, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, tattari
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Pese ja paloittele omenat.
2. Sulata rasva kattilassa. Lisää omenapalat, sokeri ja vesi. Hauduta muutama minuutti, kunnes omenat pehmenevät.
3. Voitele uunivuoka. Nosta omenat kattilasta reikäkauhalla uunivuokaan.
4. Valmista muruseos. Lisää kattilaan jääneeseen liemeen rasva, sokeri, hiutaleet ja kaneli. Kuumenna, kunnes rasva sulaa. Sekoita tasaiseksi.
5. Kaada muruseos omenoiden päälle vuokaan.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna valmiin paistoksen vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoilua.