Tattari-omenapaistos resepti

Tattari-omenapaistos
Jälkiruuat
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Syksyn illoissa maistuu mehevä tattari-omenapaistos. Nauti esimerkiksi jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa (tarkista sopivuus ruokavalioon). Kokeile omenan tilalla myös luumuja tai päärynöitä.

Ainesosat

6 omenaa
3 rkl maidotonta margariinia
3 rkl sokeria
1,5 dl vettä
Voiteluun:  
1 rkl maidotonta margariinia
Muruseos:  
100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
4,5 dl tattarihiutaleita
1,5 tl kanelia
Linkitetyt ruoka-aineet: omena, ruokosokeri, vesi, kaneli, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, tattari

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Pese ja paloittele omenat.

2. Sulata rasva kattilassa. Lisää omenapalat, sokeri ja vesi. Hauduta muutama minuutti, kunnes omenat pehmenevät.

3. Voitele uunivuoka. Nosta omenat kattilasta reikäkauhalla uunivuokaan.

4. Valmista muruseos. Lisää kattilaan jääneeseen liemeen rasva, sokeri, hiutaleet ja kaneli. Kuumenna, kunnes rasva sulaa. Sekoita tasaiseksi.

5. Kaada muruseos omenoiden päälle vuokaan.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna valmiin paistoksen vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoilua.