Tattari-kookosmysli resepti

Tattari-kookosmysli
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ruokavalioon sopivia hiutaleita paahtamalla valmistuu herkullinen ja rapea mysli. Ruokavalion mukaan voit lisätä pellille paahtumaan myös siemeniä tai pähkinöitä. Ole tarkkana paahtamisen aikana, sillä mysli palaa herkästi. Valmiiseen, jäähtyneeseen mysliin voit sekoittaa esimerkiksi rusinoita, kuivattuja karpaloita tai taatelipaloja.

Ohjeella tulee n. 7 dl valmista mysliä.

Ainesosat

0,25 dl rypsiöljyä
1 rkl siirappia
6 dl tattarihiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
Linkitetyt ruoka-aineet: siirappi, rypsiöljy, tattari, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
14
kpl

1. Mittaa kattilaan öljy ja siirappi. Kuumenna, kunnes siirappi liukenee öljyyn. Nosta pois kuumalta levyltä.

2. Sekoita kattilaan hiutaleet.

3. Levitä seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille.

4. Paahda mysliä 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Vahdi mysliä tarkkaan ja sekoita välillä, ettei mysli pala.