
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Ylijäänyt puuro toimii hyvin leipätaikinassa. Aniksen tilalla voit kokeilla myös fenkolin- tai kuminansiemeniä.
Ainesosat
3 dl | gluteenitonta tattaripuuroa |
1 dl | vettä |
25 g | tuorehiivaa |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 rkl | siirappia |
2 tl | hienonnettua anista |
0,5 tl | suolaa |
25 g | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, hiiva, siirappi, anis, ruokasuola, tattari, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Kuumenna puuro ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.
2. Lisää mausteet ja jauhot sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. Lisää sulatettu rasva viimeisenä. Taikina saa olla melko kiinteää, koska puuro pehmentää taikinaa.
3. Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele osat jauhojen avulla leivinpaperin päälle pyöreiksi leiviksi. Tee keskelle reikä. Kohota leipiä 45 minuuttia.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.
Saat leipään makeutta, kun voitelet juuri uunista tuleen leivän siirappi-vesiseoksella.