
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Talkkuna tuo sämpylöihin paahteista makua ja tummaa väriä. Tässä reseptissä käytetään gluteenitonta kauratalkkunaa. Ole tarkkana talkkunahyllyllä, sillä eri valmistajien talkkunat sisältävät eri raaka-aineita. Tarjoile sämpylöitä tuoreena rasvanokareen kera tai täytä jäähtyneistä sämpylöistä eväsleivät piknikille.
Ainesosat
4 dl | gluteenitonta kaurajuomaa |
0,5 rkl | psylliumia |
3 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
60 g | maidotonta margariinia |
1 pussi | kuivahiivaa |
2 tl | sokeria |
0,75 tl | suolaa |
2,5 dl | gluteenitonta kauratalkkunaa |
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon lämmin neste, psyllium ja hiutaleet. Turvota 10 minuuttia.
2. Sulata rasva ja jätä odottamaan.
3. Lisää hiiva, sokeri, suola ja puolet talkkunasta taikinaan. Vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti muutama minuutti.
4. Lisää loppu talkkuna ja rasva. Vatkaa tasaiseksi.
5. Lusikoi taikinaa ruokalusikalla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taikina saa olla löysähköä, mutta pysyy kuitenkin kasassa, eikä leviä pellille.
6. Kohota 20-30 minuuttia.
7. Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.