Talkkunasämpylät resepti

Talkkunasämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Talkkuna tuo sämpylöihin paahteista makua ja tummaa väriä. Tässä reseptissä käytetään gluteenitonta kauratalkkunaa. Ole tarkkana talkkunahyllyllä, sillä eri valmistajien talkkunat sisältävät eri raaka-aineita. Tarjoile sämpylöitä tuoreena rasvanokareen kera tai täytä jäähtyneistä sämpylöistä eväsleivät piknikille.

Ainesosat

4 dl gluteenitonta kaurajuomaa
0,5 rkl psylliumia
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
60 g maidotonta margariinia
1 pussi kuivahiivaa
2 tl sokeria
0,75 tl suolaa
2,5 dl gluteenitonta kauratalkkunaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ruokasuola, vesi, gluteeniton kaura, rapsiöljy, E340, E418, E101, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, hiiva, E491

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Mittaa kulhoon lämmin neste, psyllium ja hiutaleet. Turvota 10 minuuttia.

2. Sulata rasva ja jätä odottamaan.

3. Lisää hiiva, sokeri, suola ja puolet talkkunasta taikinaan. Vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti muutama minuutti.

4. Lisää loppu talkkuna ja rasva. Vatkaa tasaiseksi.

5. Lusikoi taikinaa ruokalusikalla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taikina saa olla löysähköä, mutta pysyy kuitenkin kasassa, eikä leviä pellille.

6. Kohota 20-30 minuuttia.

7. Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.