Taatelivanukaspiirakka resepti

Taatelivanukas
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tämä jälkiruoka on saanut inspiraatiota Isossa-Britanniassa ja Australiassa tunnetusta tahmeasta taatelivanukkaasta (sticky date pudding tai sticky toffee pudding). Jälkiruuan kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi. Jos haluat kiinteämmän rakenteen, pidennä paistoaikaa. Vanukas tarjoillaan toffeekastikkeen kanssa. Kokeile esimerkiksi kinuskikastikkeen reseptiä.

Ainesosat

150 g taateleita
1,5 dl vettä
0,5 tl ruokasoodaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl ruokaöljyä
2 kananmunaa
2 dl mantelijauhoja
1 dl riisijauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: taateli, vesi, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), E500/ruokasooda (leivinjauhe), hunaja, rypsiöljy, manteli, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Hienonna taatelit ja laita ne kattilaan. Mittaa joukkoon vesi. Kiehauta. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää sooda. Anna seoksen jäähtyä.

2. Sekoita erillisessä astiassa hunaja ja öljy keskenään. Lisää munat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten, jotta seoksesta tulee kuohkeaa.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan.

4. Lisää taateliseos taikinaan.

5. Varaa vesihauteessa kypsentämiseen kaksi uunivuokaa, joista pienempi mahtuu hyvin isomman sisään. Levitä taikina pienempään uunivuokaan. Nosta taikinavuoka isompaan vuokaan. Laita vanukasastian ympärillä olevaan isompaan astiaan vettä. Varo, ettei vesi pääse taikinavuokaan.

6. Paista vesihauteessa 150-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Ota varovasti uunista, ettei kiehuva vesi polta.

7. Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat palasiksi ja asetat tarjolle. Tarjoa ruokavalioon sopivan kinuskikastikkeen kera.