
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Taatelin makuiset piparit maistuvat jouluna mutta myös joulusesongin ulkopuolella. Voit vaihtaa taatelin tilalle myös jonkin toisen kuivatun hedelmän.
Ainesosat
125 g | kivettömiä taateleita |
1 dl | vettä |
1,5 dl | sokeria |
125 g | maidotonta margariinia |
2 dl | maissijauhoa |
2 dl | tattarijauhoa |
1 tl | ruokasoodaa |
Valmistusohje
1. Leikkaa taatelit kattilaan pieniksi paloiksi. Lisää neste ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä, kunnes taatelit pehmenevät. Soseuta.
2. Lisää soseeseen sokeri ja rasva. Sekoita hyvin.
3. Anna seoksen jäähtyä ennen jauhojen lisäystä. Jos lisäät jauhot liian aikaisin, taikina paakkuuntuu, koska jauhot alkavat kypsyä kuumassa nesteessä.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita huolellisesti taikinaan.
5. Tasoittele taikina muovikelmun tai pakastepussin sisään levyksi. Nosta taikina kylmään kovettumaan.
6. Leivo kovettuneesta taikinasta tanko ja leikkaa tanko noin 1 sentin kokoisiksi paloiksi. Muotoile litteiksi joko sormella tai haarukalla ristiin painaen. Jätä pipareiden väliin pellillä useampi sentti väliä, koska piparit leviävät uunissa.
7. Paista 175-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Ole tarkkana, etteivät piparit tummu liikaa.
8. Anna pikkuleipien jäähtyä leivinpaperin päällä ja siirrä tarjoiluastiaan vasta jäähtyneinä.