
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Voit täyttää pikkukulhot suolaisilla tai makeilla täytteillä. Taikina kannattaa leipoa jo edellisenä päivänä jääkaappiin, jotta se on helpommin käsiteltävissä.
Ainesosat
Taikina: | |
75 g | maidotonta margariinia |
0,75 dl | hienoja riisijauhoja |
0,75 dl | täysjyväriisijauhoja |
0,25 tl | leivinjauhetta |
0,5 dl | kylmää vettä |
Muffinipellin voitelu: | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe tasaiseksi seokseksi.
2. Lisää joukkoon kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Taikina on tässä kohtaa hieman vetisen oloista, mutta tiivistyy jääkaapissa. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin kovettumaan. Leivo taikina mieluusti jo edellisenä päivänä.
3. Kauli taikina runsaasti jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Painele levystä ympyröitä (halkaisija n. 10 cm). Käytä muottina esimerkiksi jälkiruokakulhoa tai isoa mukia.
4. Voitele muffinipellin kahdeksan koloa. Nosta taikinaympyrä varoen lastalla muffinipellin kolon päälle ja laske koloon. Reunat saavat jäädä poimuille.
5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.