
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Gluteenittomat suolaiset sarvet, jossa täytteeksi voi laittaa eri kerroilla ruokarajoitteista riippuen esimerkiksi tonnikalaa, kinkkukuutioita, jauhelihaa tai kasvissuikaleita.
Ainesosat
2 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 pussi | kuivahiivaa |
1 rkl | sokeria |
0,25 tl | suolaa |
4,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
50 g | maidotonta margariinia |
150 g | maidotonta "juusto"raastetta |
Täyte: | kinkkukuutioita |
Voiteluun: | siirappi-vesiseosta |
Päälle: | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.
2. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita hyvin.
3. Lisää joukkoon loput jauhoista, rasva ja "juusto". Anna taikinan kohota 20 minuuttia.
4. Vaivaa taikina pöydällä ja jaa neljään osaan. Painele taikinat pyöreiksi levyiksi. Jaa levyt taikinapyörällä 8 osaan. Lisää haluamasi täyte.
5. Kääri kolmiot rullalle leveämmästä päästä alkaen. Käytä paistinlastaa apuna. Nosta leivinpaperoidulle pellilla ja käännä sarven muotoon.
6. Anna kohota hetki. Voitele sarvet siirappi-vesiseoksella. Ripottele halutessasi päälle "juustoa".
7. Paista 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.