
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Helpot sarvet valmistuvat omenaisesta vehnätaikinasta, jonka sisään kääritään täytettä. Tässä reseptissä puolet sarvista täytetään maidottomalla juustoraastevalmisteella ja puolet tomaattitäytteellä. Jos maito sopii ruokavalioosi, voit täyttää sarvet myös tavallisella juustoraasteella. Myös ruokavalioon sopiva pestokastike on kiva täyte sarviin. Sarvet voidellaan omenasoseella, joka tuo leivonnaisen pintaan väriä.
Reseptikuvassa vasemmalla on tomaattitäytteisiä sarvia ja oikealla "juusto"täytteisiä. Ohjeella valmistuu 16 pientä sarvea.
Ainesosat
1 dl | puolikarkeita vehnäjauhoja |
3,5 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
2,5 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
2 dl | omenasosetta |
0,5 dl | rypsiöljyä |
Täytteet: | |
4 rkl | maidotonta "juusto"raastetta |
3 rkl | tomaattipyreetä |
ripaus | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
Voiteluun: | |
2 rkl | omenasosetta |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.
2. Lisää joukkoon omenasose ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
3. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Nosta toinen osa jauhotetulle pöydälle. Kaulitse tai taputtele pyöreäksi levyksi.
4. Jaa levy veitsellä tai taikinapyörällä kahdeksaan sektoriin. Ripottele sektorin paksuun päätyyn hieman "juusto"raastetta. Rullaa paksusta päädystä alkaen. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja taita sarven muotoon.
5. Käsittele toinen taikinapala samoin, mutta levitä sektorin paksuun päätyyn "juuston" sijasta tomaattipyreetä. Ripottele tomaattipyreelle hieman suolaa ja pippuria.
6. Voitele sarvet omenasoseella.
7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.