Suolaiset omenasarvet resepti

Suolaiset omenasarvet
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helpot sarvet valmistuvat omenaisesta vehnätaikinasta, jonka sisään kääritään täytettä. Tässä reseptissä puolet sarvista täytetään maidottomalla juustoraastevalmisteella ja puolet tomaattitäytteellä. Jos maito sopii ruokavalioosi, voit täyttää sarvet myös tavallisella juustoraasteella. Myös ruokavalioon sopiva pestokastike on kiva täyte sarviin. Sarvet voidellaan omenasoseella, joka tuo leivonnaisen pintaan väriä.

Reseptikuvassa vasemmalla on tomaattitäytteisiä sarvia ja oikealla "juusto"täytteisiä. Ohjeella valmistuu 16 pientä sarvea.

Ainesosat

1 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
3,5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl omenasosetta
0,5 dl rypsiöljyä
Täytteet:  
4 rkl maidotonta "juusto"raastetta
3 rkl tomaattipyreetä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Voiteluun:  
2 rkl omenasosetta
Linkitetyt ruoka-aineet: vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokasuola, omena, tomaatti, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, vesi, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.

2. Lisää joukkoon omenasose ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Nosta toinen osa jauhotetulle pöydälle. Kaulitse tai taputtele pyöreäksi levyksi.

4. Jaa levy veitsellä tai taikinapyörällä kahdeksaan sektoriin. Ripottele sektorin paksuun päätyyn hieman "juusto"raastetta. Rullaa paksusta päädystä alkaen. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja taita sarven muotoon.

5. Käsittele toinen taikinapala samoin, mutta levitä sektorin paksuun päätyyn "juuston" sijasta tomaattipyreetä. Ripottele tomaattipyreelle hieman suolaa ja pippuria.

6. Voitele sarvet omenasoseella.

7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.