
Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tämä suolainen piirakkataikina sopii täytettäväksi lempitäytteilläsi. Jos käytät täytteitä, jotka päästävät reilusti nestettä, kannattaa pohjataikinaa esipaistaa 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Täytteiden lisäämisen jälkeen jatka paistamista vielä 35-45 minuuttia, täytteistä riippuen.
Ohjeella valmistetusta taikinasta riittää yhteen uunipellilliseen. Reseptikuvassa on puolikas taikina taputeltuna piirakkavuokaan.
Ainesosat
250 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | teffjauhoa |
0,5 tl | suolaa |
1 dl | vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, teff
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl
1. Sekoita rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää neste.
2. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele taikina uunipellin pohjalle.