Suolainen piirakkataikina teffjauholla resepti

Suolainen piirakkataikina teffjauholla
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä suolainen piirakkataikina sopii täytettäväksi lempitäytteilläsi. Jos käytät täytteitä, jotka päästävät reilusti nestettä, kannattaa pohjataikinaa esipaistaa 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Täytteiden lisäämisen jälkeen jatka paistamista vielä 35-45 minuuttia, täytteistä riippuen.

Ohjeella valmistetusta taikinasta riittää yhteen uunipellilliseen. Reseptikuvassa on puolikas taikina taputeltuna piirakkavuokaan.

Ainesosat

250 g maidotonta margariinia
2,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl teffjauhoa
0,5 tl suolaa
1 dl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, teff

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl

1. Sekoita rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää neste.

2. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele taikina uunipellin pohjalle.