Suolainen piirakkataikina resepti

Suolainen piirakkataikina
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ruokarajoitteet huomioivia suolaisia piirakoita on helppo tehdä itse, kun tiedossa on ruokavalioon sopivat jauhot. Tässä on käytetty gluteenittoman jauhoseoksen lisäksi gluteenitonta kaurajauhoa. Voit käyttää koko määrän myös tuota gluteenitonta jauhoseosta.

Ainesosat

2,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
0,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa (tai samaa jauhoseosta)
0,5 tl suolaa
100 g maidotonta margariinia
1 kananmuna
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, gluteeniton kaura, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Palastele huoneenlämpöinen rasva kulhoon. Nypi rasva jauhoseoksen joukkoon.

3. Lisää muna ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

4. Painele taikina vuokaan (halkaisija n. 25-28 cm).

(5. Lisää haluamasi täytteet ja paista 200-asteisessa uunissa täytteistä riippuen 25-30 minuuttia.)